Editörden

Editörden

  • Yusuf Özbel

Turkiye Parazitol Derg 2021;45(1):0-0

2021 yılının ilk sayısını da Koronavirüs hastalığı-2019 pandemisinin devam ettiği ancak aşılamanın da başladığı bir dönemde çıkartmaktayız.

Bu sayımızı, 9 özgün araştırma makalesi, iki derleme ve iki olgu sunumu olmak üzere 13 makale ile çıkarmaktayız. Özgün araştırmalar arasında; insan ve hayvanlarda kistik ekinokokkozis ile ilgili epidemiyolojik ve tanıya yönelik makaleler, köpeklerde leishmaniasis, Leishmania major’a karşı bitkisel ilaç denemeleri ve İran’da kutanöz leishmaniasis yaygınlığı ile ilgili makaleler ve Toksoplazma ile ilgili iki makalemiz bulunmaktadır.

Derleme makalelerimizin biri toksoplazmosisin nöropsikolojik etkilerini inceleyen bir makaledir. Diğeri ise Türkiye’de at, eşek ve katırlarda saptanan parazitleri geniş kapsamlı olarak inceleyen bir analizdir.

Olgu sunumlarında ise yine oldukça ilginç bulacağınızı düşündüğümüz iki farklı konuda olguya detaylı olarak yer verilmiştir.

SCI/SCI-Expanded kapsamında olan dergilerde yapacağınız yayınlarda dergimizde yer alan makalelere atıf yapılmasının, dergimizin bu endekse başvuru/kabul sürecinde büyük önem taşıdığını yeniden belirtmek isterim. Bilim alanımızın en önemli unsurlarından ve bizleri güçlendiren araçlarından biri olan “Türkiye Parazitoloji Dergisi”nin bu sayısının da bilimsel çalışmalarınıza ve birikimlerinize yararlı olmasını umuyorum.

Prof. Dr. Yusuf Özbel
Baş Editör